Μαρτίου 23, 2011

Συνέδριο ICMAH & ΙAMH, "Μουσεία & Δύσκολη Ιστορική Κληρονομιά" - Ελσίνκι 16-18 Ιουνίου 2011.



Ελσίνκι, Φινλανδία, 16-19 Ιουνίου 2011. Τιμές Κατ'άτομο σε δίκλινο : 515€, κατ'άτομο σε μονόκλινο 620€. Ειδικές προσφορές για φοιτητικούς συλλόγους!  

Πακέτο Ταξιδιού στο πλαίσιο του Συνεδρίου ICMAH & ΙAMH, "Μουσεία & Δύσκολη Ιστορική Κληρονομιά" - Ελσίνκι 16-18 Ιουνίου 2011. Αεροπορικά, διαμονή στο Scandic Grand Marina 4*, πρωινό, μεταφορές, ξενάγηση!!!
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:
- Ετήσιο Συνέδριο  ICMAH - ΔΙΕΘΝΗΣ  ΕΠΙΣΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ. (International Committee for Museums and Collections of Archaeology and History - Comité international pour les musées et collections d'archéologie et d'histoire).
- 10ο Διεθνές Συνέδριο  IAMH - ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (International Association of Museums of History - Association internationale des musées d'histoire ).
- HELSINKI CITY MUSEUM

Ο ορισμός της «Δύσκολης Κληρονομιάς» εισήχθη το 2007 στο αντίστοιχο συνέδριο και αποτελεί το σημείο εκκίνησης για το θέμα του Συνεδρίου.

"Η δύσκολη ιστορική κληρονομιά αφορά τα μέρη της ιστορίας και του παρελθόντος που δεν ταιριάζουν εύκολα με τον αυτό-προσδιορισμό των ομάδων και των λαών , στην ιστορία των οποίων ανήκουν. Αυτά τα μέρη της ιστορίας, αντί να στηρίζουν θετικά τις κοινωνικές αυτό-προβολές, ενδεχομένως να τις διαταράσσουν, ή και να τις  απειλούν προς κοινωνική σύγκρουση και αντιπαράθεση.
Η δύσκολη ιστορική κληρονομιά ασχολείται με  δυσάρεστες όψεις ή κομμάτια της ιστορίας, αντί για ηρωικά και προοδευτικά κομμάτια της ιστορίας, με τα οποία Μουσεία και Φορείς ιστορική κληρονομιάς έχουν παραδοσιακά συνδεθεί.
Το θέμα όλων των δύσκολων ιστορικών κληρονομιών είναι σχετικό, όχι μόνο στα Μουσεία που εστιάζουν στο πρόσφατο παρελθόν και τη νεότερη ιστορία αλλά και σε όλα τα ιστορικά και αρχαιολογικά Μουσεία που ενδέχεται να παρουσιάζουν προβληματικής ερμηνείας ή αντιθετικά μεταξύ τους εκθέματα και ευρήματα έρευνας."

Η ICMAH και η IAMH προσκαλούν τους ερευνητές, ιστορικού, μουσειολόγους και τους επαγγελματίες του τομέα σε εξέταση και μελέτη του ρόλου, των δυνατοτήτων και των  περιορισμών για τα Μουσεία κατά την παρουσίαση δύσκολης ιστορικής κληρονομιάς.

Υποβολή Papers – Στα Αγγλικά, μέχρι 250 λέξεις, συνοδευτικό CV, μέχρι 22 Απριλίου στο jari.harju@hel.fi . Αναλυτικότερα η πρόσκληση και τα θέματα για τα papers παρακάτω, στην παράγραφό μας : «συνοδευτικό υλικό».

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: εξασφαλισμένη διαμονή από το γραφείο μας ως εξής: 16-19 Ιουνίου 2011  - Hotel Scandic Grand Marina 4* με πρωινό καθημερινά.
Σε όμορφη τοποθεσία δίπλα από το λιμάνι και 4 τετράγωνα από το Helsinki City Museum. Μισό χιλιόμετρο από τον Καθεδρικό ναό Uspenski, το Προεδρικό Μέγαρο και το κέντρο της πόλης του Ελσίνκι. Τα δωμάτια διαθέτουν δωρεάν Wi-Fi, σάουνα και πρόσβαση στο γυμναστήριο. Στεγάζεται σε ένα κτίριο Art Nouveau του 1920, ενώ βρίσκεται δίπλα στον σταθμό των φέρυ Viking Line του Ελσίνκι.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο Scandic Grand Marina 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ενδιάμεσου Ευρωπαικού σταθμού
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Πανοραμική Ξενάγηση στην πόλη
  • Φόρους αεροδρομίου
  • Τυχόν έξοδα εγγραφής στο Συνέδριο κλπ.
ΕΝΤΥΠΟ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ 16-19 ΙΟΥΝΙΟΥ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου