Μαΐου 10, 2011

ΤΑΞΙΔΙ ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Βόρειο Ακρωτήρι & Νησιά Λοφότεν! 7 μέρες


Καλοκαίρι με ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στη Νορβηγία, χώρα του Ήλιου του Μεσονυχτίου, των Φιόρδ και την άκρη της Ευρώπης, το Βόρειο Ακρωτήρι!



Από το Όσλο, την καταπράσινη πρωτεύουσα της πιο εύρωστης οικονομικά χώρας της Ευρώπης, στο Μπόντο αεροπορικώς και από εκεί, κρουαζιέρα με πλοίο της Hurtigruten προς τις αρκτικές πόλεις και αποβίβαση στην πρωτεύουσα των νησιών Lofoten, το Svolvaer, γνωστά λόγω της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, χάρη στην οποία το 2007 το National Geografic Traveller τα κατέταξε στην 3η θέση ως κορυφαίο νησιωτικό προορισμό διεθνώς (το άρθρο εδώ!). Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Τρόμσο, την επίσημη Αρκτική Πρωτεύουσα, μετά στο Χάμμερφεστ απ'όπου θα ξεκινήσουμε για το αποκορύφωμα του ταξιδιού μας, το Βόρειο Ακρωτήρι (NordKapp), που είναι επίσημα το Βορειότερο σημείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και .... ανεπίσημα, η άκρη του Κόσμου! Θα δούμε επίσης το Lakeselv και μετά από στάση μίας ακόμα ήμέρας στο Όσλο, θα επιστρέψουμε γεμάτοι ενθουσιασμό!

Σε αυτό το ταξίδι θα είμαστε τυχεροί ώστε να ζήσουμε και την εμπειρία του ήλιου του Μεσονυχτίου: ο ήλιος του Μεσονυχτίου είναι το φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο ο ήλιος στην διάρκεια του καλοκαιριού δεν δύει. Αιχμαλωτίστε αυτή τη μεγαλειώδη εμπειρία στη Νορβηγία, που σημαίνει ότι με καλό καιρό, θα βλέπουμε τον ήλιο σχεδόν για όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες του ταξιδιού! Η διάρκεια του φαινομένου εξαρτάται από το πόσο βόρεια βρισκόμαστε. Για παράδειγμα, στον Αρκτικό Κύκλο, στην επικράτεια της περιοχής Nordland ο ήλιος είναι ορατός όλο το 24ωρο από τις 12 Ιουνίου έως τις 1 Ιουνίου, ενώ στο Βόρειο ακρωτήρι της περιοχής Finnmark από τις 14 Μαίου έως τις 29 Ιουλίου και στον Βόρειο Πόλο όλο το θερινό εξάμηνο! Συγκεκριμένα, για τις πόλεις που θα επισκεφτούμε σε αυτό το ταξίδι, για όλο το 24ωρο ο ήλιος δεν δύει ως εξής:

-  Αρκτικός Κύκλος: 12 Ιουνίου - 1 Ιουλίου
-  Μπόντο (Bodø): 4 Ιουνίου - 8 Ιουλίου
-  Σβόλβαερ (Svolvær):  28 Μαίου - 14 Ιουλίου
-  Τρόσμο (Tromsø) :20 Μαίου - 22 Ιουλίου
-  Χάμμερφεστ (Hammerfest): 16 Μαίου - 27 Ιουλίου
- Βόρειο Ακρωτήρι (The North Cape) : 14 Μαίου - 29 Ιουλίου.

Αναχωρήσεις
22 Ιουνίου
13 Ιουλίου
10 Αυγούστου

Τιμές
Κατ'άτομο σε δίκλινο: 1.820€
Κατ'άτομο σε μονόκλινο: + 260 €

Πτήσεις: ΠΤΗΣΕΙΣ KLM ΜΕΣΩ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.

Ξενοδοχεία
Όσλο: Thon Hotel Bristol
Svolvaer (Lofoten):Thon Hotel Lofoten
Tromso: Clarion Hotel Bryggen Tromsø
Hammerfest: Thon Hotel Sentrum.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ "ΒΟΡΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ & ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ, 7 ΜΕΡΕΣ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου