Μαΐου 08, 2012

Το Noma της Κοπεγχάγης ψηφίστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

Το Noma της Κοπεγχάγης ψηφίστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και κορυφαίος σεφ ο Rene Redzepi, γιός Αλβανού μετανάστη στη Δανία.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το εστιατόριο Noma της Κοπεγχάγης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη. Αντίθετα με παλαιότερα χρόνια, μόνο τρία βρετανικά εστιατόρια βρίσκονται στην λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη και για πρώτη φορά κανένα βρετανικό εστιατόριο, δεν βρίσκεται στο top 5. Είναι ο μικρότερος αριθμός βρετανικών εστιατορίων στην λίστα, τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ο William Drew του περιοδικού «Restaurant», δημιουργός της λίστας, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι η λίστα δεν αποτελεί αντανάκλαση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Βρετανικής διατροφής, αλλά είναι μια αντανάκλαση της διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πάντως ο νικητής έκανε δηλώσεις που χαρακτηρίζονται από μετριοφροσύνη. «Όλα τα εστιατόρια της λίστας είναι πολύ καλά. Είναι το Noma το καλύτερο του κόσμου; Δεν έχω ιδέα.» δήλωσε ο Rene Redzepi, ο διάσημος chef του Noma.
Έκτος από την ταπεινότητα του διάσημου chef, αυτό που σχολιάζεται περισσότερο αυτές τις μέρες είναι ένα μήνυμα που ανέβασε στο twitter το περασμένο Σάββατο:
«Αυτές τις μέρες στην λίστα αναμονής του Noma είναι 1204 άτομα. Τέτοιες μέρες το 2008 είχαμε μόνο 14 guests»

Πραγματικά εντυπωσιακό.

Το εξωτερικό του Νoma στην Κοπεγχάγη
Ο Rene Redzepi

Πηγή: LIFO.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου